Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

multigameland

Yönetici
Credits
63

Rust Admin Komutları​

Rust admin komutları, oyun sunucusunun yönetimini ve sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla büyük bir öneme sahiptir. Rust admin komutları, sunucu yöneticilerinin ve moderatörlerin sunucu içindeki çeşitli işlemleri gerçekleştirmelerine olanak tanır.

Rust admin komutları, sunucu yönetim ekibinin düzeni korumasına, oyunculara rehberlik etmesine ve istenmeyen durumları önlemesine olanak tanır. Bu komutlar, sunucu yöneticilerinin hile kullanımını engellemesine, oyuncular arasındaki anlaşmazlıkları çözmesine, topluluk etkinlikleri düzenlemesine ve sunucu performansını optimize etmesine yardımcı olur. Rust admin komutlarıyla, sunucunuzu profesyonelce yönetebilir ve oyuncu topluluğunuza en iyi deneyimi sunabilirsiniz.

Rust Admin KomutlarıAçıklama
rcon.login <şifreniz>Sunucu içerisinden F1 konsolundan gönderdiğiniz taktirde admin yetkisine sahip olursunuz.
statusSunucu içindeki oyuncu sayısı hakkında bilgi sağlar.
notice.popupall "mesajınız"Sunucu içindeki tüm oyunculara mesaj gönderir; oyuncuların ekranında belirir.
say "mesajınız"Sunucu içindeki sohbet alanında mesaj yazmanızı sağlar.
truth.enforce true/falseHile yapan oyuncuların otomatik tespitini açıp kapatmanıza olanak tanır.
save.allHarita ve oyuncu envanterlerini kaydeder.
crafting.completeSunucu içinde üretilen tüm nesneleri anında üretir.
crafting.cancelSunucu içindeki üretim işlemlerini iptal eder.
crafting.instant true/falseÜretim sürelerini anında yapma veya iptal etme yeteneğini açar veya kapatır.
crafting.instant_admins true/falseYetkililerin anında üretim yapmasını açar veya kapatır.
crafting.timescale <Süre>Üretim sürelerini yüzdelik oranlarda ayarlamanıza olanak tanır. airdrop.drop: Airdrop kargo
airdrop.dropAirdrop kargo uçağını etkinleştirir.
airdrop.min_players "Oyuncu Sayısı"Airdrop'un belirli oyuncu sayısına ulaştığında otomatik başlamasını sağlar.
vehicle.spawnKendi yanınıza araç oluşturmanıza olanak tanır (önerilmiyor).
server.hostname "Sunucu Adı"Sunucunun adını ayarlamanıza izin verir.
server.clienttimeout <Süre>Oyuncunun hareketsiz kalabileceği süreyi ayarlamanıza olanak tanır.
server.maxplayers <Sayı>Sunucunun maksimum oyuncu sayısını belirlemenize izin verir.
server.pvp <true/false>Sunucu içindeki PvP'yi açıp kapatmanıza olanak tanır.
server.steamgroup "steam Grup ID"sSadece belirtilen Steam ID'lerin sunucuya girmesini sağlar (Beyaz Liste).
sleepers.on <true/false>Oyuncuların uyku modunu açıp kapatmanıza olanak tanır.
env.timescale <sayı>Gündüz ve gece döngüsünün hızını değiştirir.
env.time <saat>Sunucunun saatini ayarlamanıza olanak tanır.
kick <oyuncu adı & Steam ID>Bir oyuncuyu sunucudan atmanıza olanak tanır.
kickallTüm oyuncuları sunucudan atar.
ban <oyuncu veya Steam ID>Bir oyuncuyu kalıcı olarak yasaklar.
unban <oyuncu veya Steam ID>Bir oyuncunun yasağını kaldırır.
unbanallTüm yasakları kaldırır.
admin.mutevoice <oyuncu veya Steam ID>Oyuncunun sesini kapatır.
admin.unmutevoice <oyuncu veya Steam ID>Oyuncunun sesini açar.
admin.mutechat <oyuncu veya Steam ID>Oyuncunun sohbet yazmasını engeller.
admin.unmutechat <oyuncu ismi oyuncu veya Steam ID>Oyuncunun sohbet yazmasını engeli kaldırır.
god <true/false>Kendinizi ölümsüz yapar veya kaldırırsınız.
noclipUçma yeteneğini açar veya kapatır.
teleport <oyuncu ismi oyuncu veya Steam ID>Belirtilen oyuncunun yanına ışınlanırsınız.
teleport.toplayer "Oyuncu 1" "Oyuncu 2"Oyuncu 1'i Oyuncu 2'nin yanına ışınlar.

Bu komutlar, Rust sunucusunun yönetimini sağlamak ve deneyimi iyileştirmek için kullanılan temel araçlardır.

Rust Oyun Sunucusunda Nasıl Admin ya da Moderatör Olunur?​

Rust oyun sunucusu yönetimi için admin ve moderatör yetkilendirmesi oldukça önemlidir. Bu rehberde, rust admin ekleme, admin kaldırma, moderatör ekleme ve moderatör kaldırma adımlarını adım adım öğreneceksiniz.

Rust Adminlik Ekleme​

Admin yetkisine sahip olmak için: ownerid <steamid64> komutunu panel konsolu üzerinden kullanın

Rust Adminlik Kaldırma & Silme​

Adminlik yetkisini kaldırmak & silmek için: removeownerid <steamid64> komutunu panel konsolu üzerinden kullanın

Moderatör Ekleme​

Moderatör yetkisine sahip olmak için: moderatorid <steamid64>

Moderatör Kaldırma & Silme​

Adminlik yetkisini kaldırmak & silmek için: removemoderatorid <steamid64>

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri